Kata adózás

Mikor elmentünk gyerekeimmel egy születésnapra a Kopaszi gátra, még nem tudtam mekkora kincsre találtam egy kisgyerek apukájával. Teljesen véletlenül beszélgettünk a hobbimról, azaz a virág és kert imádatomról, ahol eldicsekedett azzal, hogy kifejlesztett egy olyan adalékot, amelyet a vázába csepegtetve a vágott virágok nem két-három napig bírják a gyűrődést, hanem akár 10-15 napig is tökéletesen gyönyörűek maradnak, anélkül, hogy a víz beposhadna alattuk. És hát lássuk be, ez fantasztikusan hangzik. És itt azonnal kipattant belőlem az ötlet, csinálni kell egy elképesztően újfajta virágüzletet, ahol semmi mást nem fogunk árulni, csak ezzel a szerrel kezelt virágokat. Ehhez gyorsan alapítottam egy céget az apukával, a kata adózás mellett döntve és kizárólagossá téve a szer használatát.

 Kata adózás virágüzlet számára

 Amikor elmentem a jogászomhoz, hogy mit javasol könyvelés-technikailag, akkor egyértelműen a kata adózás volt a javaslata, mert elmondta, hogy a mai Magyarországon ennél könnyebb és gyorsabb módja az adózásnak jelenleg nincsen. Az apuka, akivel társultam szerencsére hasonlóan amatőr volt könyvelés terén, így szimplán meg kellett együtt tanulnunk az adózás mibenlétét.

 Kata adózás egyszerűen

 A leggyorsabban szerettük volna megnyitni az üzletet, ezért a lehető leghamarabb kellett egy olyan céget találnunk, ahol a kata adózás rejtelmeit meg tudjuk tanulni. Ebben segítségemre volt a testvérem, aki könyvelőként dolgozott és egyértelműen egy oldalt javasolt, mégpedig a katasleszek.hu weboldalt, mert ők egy teljesen új szemlélet szerint oktatják a népeket. Készítettek egy oldalt, ahol videók formájában, modulokra szedve lehet megtanulni mindent, ami a kata adózás fogalmába tartozik és az összes modul letöltése mindösszesen 10000 forintba kerül csak.

 Aki végignézve a modulokat nem képes megtanulni mindent, ami a kata adózás tárgyába tartozik, az inkább kezdje elölről az általános iskolát, mert tényleg elképesztően professzionálisan és a „hülyék” számára is érthetően van megfogalmazva a tananyag és ráadásul még esküszöm élveztük is az egészet miközben együtt tanultuk. Szerencsére a tesóm hajlandó volt arra is, hogy miután végeztünk a kata adózás tananyaggal, kikérdezzen minket, hogy tényleg sikerült-e tökéletesen elsajátítani mindent. És lássatok csodát, csillagos 5-ösre vizsgáztunk!!! J

 Ezt követően már nem volt nagyon más hátra, mint kiválasztani azt a helyszínt, ahol az üzletet meg tudjuk nyitni, mert azt az elején elhatároztuk, hogy az első félévben felváltva fogunk az üzletben dolgozni, annak érdekében, hogy alkalmazotti költségek ne legyenek az elején. Szerencsénkre adódott egy olyan ismerősünk, aki külföldre költözik és egy már bejáratott helyen lévő, Pozsonyi úti kis üzletet adott át nekünk, amely eddig is dekor témában volt nyitva, így tökéletesen megfelelt a célnak. Az üzletet egy hónap alatt átalakítottuk és egy hatalmas nyitóbuli keretében vette kezdetét új életünk kalandja.

A megosztásokat megköszönjükShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin